Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسماعیل میری در گفتگو با  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،گفت: روستای مزرعه امام از توابع بخش مرکزی شهرستان نائین، روستایی تاریخی و فرهنگی با قدمتی از دوران صفویه و قبل از آن است که وجود آثار تاریخی متعدد ازجمله قلعه‌های تاریخی، مساجد تاریخی، حسینیه، سقاخانه، آب انبار‌ها و قنوات همگی دال بر این باور است و خوشبختانه اهالی روستا هر ساله با آغاز بهار و برگزاری مراسم فرهنگی، بومی و محلی به این اسناد تاریخی و فرهنگی قوتی تازه می‌بخشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گفته وی، بخشی از آداب و آئین سنتی نوروز در روستای مزرعه امام نایین را برگزاری بازی "گوی و چفته" و پخت آش سنتی بهاره دانست که حال و هوای تعطیلات نوروزی را در این روستا کاملا متفاوت و ویژه می‌کند.   وی اظهار نمود: با آغاز بهار و تحولات طبیعت، مردمان همیشه شاکر و سخت کوش روستای مزرعه امام به پاس شکرگزاری و قدرشناسی از پرودگار به پخت آش بهاره می‌پردازند و تمامی اهالی و مهمانان نوروزی مهمان این خوان گسترده و پربرکت می‌شوند.
میری با اشاره به سنتی بودن تمامی مراحل آماده سازی و پخت آش بهاره بیان نمود: اصلی‌ترین مواد اولیه پخت آش بهاره، گندم میباشد که بطور کاملا سنتی در هاون‌های سنگی نیمکوب و به دیگر مواد و حبوبات مورد نیاز برای تهیه آش بهاره در دیگ‌هایی که دورتا دورش را با گِل پوشانده اند و با هیزم روشن شده اند اضافه می‌شود و از مرد و زن، کوچک و بزرگ روستا همگی آستین همت بالا می‌زنند و در پخت آش بهاره شرکت میکنند.   رئیس شورای اسلامی مزرعه امام از دیگر آداب نوروز در این روستا را برگزاری بازی محلی "گوی و چفته" با هدف فرهنگ سازی واحیای بازی‌های بومی، تزریق شور ونشاط دربین اهالی روستا برشمرد و گفت: "گوی و چفته" از قدیمی‌ترین بازی‌های محلی و قدیمی روستای مزرعه امام شهرستان نایین است که بصورت گروهی با حضور نماینده‌های گروه‌های سنی مختلف در نوروز برگزار می‌شود و از لحاظ نوع و شرایط بازی با چوگان اروپایی برابری می‌کند.    انتهای پیام/م    آداب و رسوم در روستای مزرعه امام نايين

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شورای شهر نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۱۵۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری ، مهندس محمد کریمی گفت دولت سیزدهم مصمم است با تمام توان برای رفع محرومیت‌ و آبادانی روستاها ۱۰۰۰۰ (ده هزار) روستا در کشور را در قالب جهاد آبرسانی تامین آب نماید.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای آبرسانی به این روستا گفت: بهسازی و محوطه سازی یک دهنه چشمه ، نصب اتاقک برق ، حفر و تجهیز چاهک پمپاژ همچنین نصب و راه اندازی سیستم گندزدایی آب شرب از جمله کارهایی است که در محل آبگیر انجام شده است.

وی از اقدامات دیگر در جهت بهره‌مندی مردم کهن دژ از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی و پایدار را اجرای چهار کیلومتر شبکه آبرسانی در روستا ، اجرای ۱۲۵۰ متر خط انتقال آب از چشمه به مخزن، نصب و مدفون سازی یک عدد مخزن ذخیره آب به حجم ۵۰ مترمکعب از جنس پلی اتیلن ، خرید انشعاب و اجرای شبکه برق سه فاز ، نصب ۳۵ فقره انشعاب با تجهیزات کامل نظیر کنتور آب و...

مدیرعامل شرکت آبفا استان گفت:این پروژه آبرسانی با مشارکت قرارگاه محرومیت زدایی ارتش جمهوری اسلامی و با هدف تامین آب شرب اهالی این روستا اجرا شده است.

کریمی اعتبار هزینه شده برای این طرح آبرسانی روستایی را پنجاه میلیارد ریال معادل پنج میلیارد تومان اعلام کرد.

قابل ذکر است، روستای کهن دژ از توابع بخش ناغان شهرستان کیار در حدود یکصد کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

گفتنی است، در این آیین بهره برداری آقای حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری ، سرهنگ رحمانی فرمانده قرارگاه محرومیت زدایی ارتش ، حاج آقا زمانی نماینده ولی فقیه در شهرستان ، ذیلایی فرماندار ‌کیار و دیگر مسئولین استانی و محلی و مردم مهمان نواز کهن دژ حضور داشتند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900035

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • تأمین آب آشامیدنی پایدار برای روستای «سرپله» آبدانان
  • تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ
  • آئینی سنتی که همه ساله با اجرای آن باران می‌بارد