Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین _ سارا جعفرزاده: در کنارشان متوجه گذر عمر نشده است و به قول خودش کار با کودکان سرزندگی و نشاط را برایش رقم زده است. ۵۰ ساله است، همراه با انرژی و شوقی وصف‌ناپذیر که در چهره‌اش هم پیداست. از دوره دانشجویی با کودکان اخت شده و این روزها به دلیل همه‌گیری کرونا بیش از گذشته دغدغه کودکان را دارد و معتقد است کرونا رشد و پیشرفت کودکان را دچار وقفه کرده است و او سعی دارد کودکان را از پای تلویزیون و تبلت به میان جامعه ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل در طول هفته بچه‌های ۳ تا ۱۲ ساله را به نانوایی، کارخانه، بیمارستان و مزرعه می‌برد تا از نزدیک با مشاغل گوناگون آشنا شوند. «مینا حبیب‌نژاد» بانوی محله تهرانپارس است که تمام توان خود را برای آشنایی کودکان با مشاغل مختلف، به‌صورت رایگان به کار گرفته است. او فارغ‌التحصیل رشته علوم تربیتی است و در زمینه کودکیاری هم آموزش دیده است.

آشنایی با مشاغل صرفاً به معنی شناخت شغل نیست، بلکه آموزش‌های جانبی مختلف هم مد نظر است که در بازدیدها به کودک ارائه می‌شود. این جمله را حبیب‌نژاد می‌گوید و ادامه می‌دهد: «اساس کار من به این صورت است که وقتی یک کودک به بیمارستان می‌رود بداند یک پزشک روزگاری مانند او کودک بوده و بعد از کلی تلاش و زحمت حالا پزشک شده است و به نجات جان انسان‌ها می‌پردازد. تمام جزئیات در این‌باره به کودک ارائه و به او فرصتی داده می‌شود تا در یک روز در نقاط مختلف مثلاً بیمارستان، مزرعه یا کارخانه قدم بزند و برایش سؤال به وجود آید و بعد به آن سؤالات پاسخ داده شود. همه اینها در نهایت منجر به رشد کودک می‌شود.» مینا حبیب‌نژاد با مهدکودک‌ها و کتابخانه‌های زیادی به‌عنوان مربی کار کرده‌ و والدین کودکان به واسطه مدیریت این مراکز شناخت کامل نسبت به او دارند، البته به گفته خودش بخشی از اطلاع‌رسانی‌ها را از طریق فضای مجازی انجام می‌دهد.»

مهارت‌آموزی به مادر و کودک

«مهدیه ناصری» همراه پسرش در کلاس‌های «مادر و کودک» شرکت کرده است. اومی‌گوید: «تا چند سال پیش فضای مجازی این‌قدر گسترده نشده بود و کلاس‌هایی با عنوان «مادر و کودک» به ندرت تشکیل می‌شد، اما حبیب‌نژاد از همان سال‌ها کارگاه‌هایی با این عنوان برای مادران و کودکان تشکیل می‌داد و به جرأت می‌توان گفت جزء نخستین‌ها در انجام فعالیت‌های آموزشی رایگان برای کودکان است. نکته اینکه او چه در بازی، چه در اردو یا کلاس‌های آموزشی به دنبال آموزش مهارت‌ زندگی به کودکان است، حتی بسیاری از والدینی که در اردوها همراه حبیب‌نژاد هستند نکاتی را در خصوص ارتباط با کودک‌شان یاد می‌گیرند که هیچ جایی به آنها آموزش داده نمی‌شود.»

 آموزش‌های رایگان به کودکان دارای شرایط خاص

حبیب‌نژاد نه تنها با کودکان عادی، بلکه با کودکان دارای محدودیت‌های جسمی از جمله اتیسم، نابینا و دارای بیماری‌های خاص هم سر و کار دارد. او این کودکان را نیز با حرفه‌های مختلف آشنا می‌کند و کارگاه‌های کتابخوانی در طبیعت و کارگاه‌ مادر و کودک را برایشان به راه انداخته و فرصت بازی با اسباب‌بازی و کسب تجربه را برای‌ این دسته از کودکان فراهم می‌آورد. می‌گوید: ‌ «به یک کودک نابینا یا با شرایط ویژه در جامعه ما بهای چندانی داده نمی‌شود و باید به او کمک کرد.» او در مورد انگیزه اصلی‌اش از ارائه آموزش‌های رایگان به کودکان معلول می‌گوید: ‌ «خواهرزاده‌ام در کودکی بر اثر یک اتفاق نابینا شد. متأسفانه در آن زمان کتاب‌های ویژه نابینایان در دسترس همه خانواده‌ها نبود و من بسیار تلاش کردم تا عضو شورای کتاب شوم و توانستم کتاب‌هایی را در این زمینه برایش پیدا کنم. بسیار دردناک است که کتاب‌های زیادی برای کودکان عادی به زبان‌های مختلف موجود است، اما برای یک کودک نابینا کتابی نوشته نمی‌شود. این موضوع انگیزه اصلی من برای ارائه‌آموزش‌های رایگان نه تنها برای کودکان عادی، بلکه به کودکان معلول هم شد.»

همه طرفداران اردوی مهارت‌های زندگی

«شهین جواهری» مدیر یکی از مهدهای کودک‌ در شمال تهران است که سال‌هاست با فعالیت‌های حبیب‌نژاد آشنایی دارد. او می‌گوید: «از سال ۱۳۸۰ تا اکنون با این مربی دلسوز کارکرده‌ام. از نظر من ارتباطش با کودکان یک ارتباط عمیق و دلی است که باعث می‌شود تمام کودکان در مهدهای کودک‌ و مراکز مختلف در اردوهای مشاغلش که در آن مهارت زندگی می‌آموزند، شرکت کنند. او با ارتباط گسترده‌ای که با مراکز مختلف دارد اردوهای مشاغل را با هزینه شخصی خود تدارک می‌بیند و این برنامه‌ طرفداران بسیاری دارد و نکته مثبت کارش این است که کودکان را به خوبی می‌فهمد و درک می‌کند. باید قدر این افراد را بدانیم چون کودکان‌مان زیر نظر چنین افرادی به سرمایه‌های اجتماعی تبدیل می‌شوند.»

بازی‌هایش را دوست دارم

ارتباط کلامی و لحن و گویش زیبای کودکانه‌اش باعث شده نه تنها کودکان، بلکه والدین آنها هم به آموزش و ارتباط بیشتر کودک‌شان با حبیب‌نژاد علاقه داشته باشند. بخشی از آموزش‌های حبیب‌نژاد در مهدکودک‌ها و بخشی دیگر در اردوهای مشاغل به کودکان ارائه می‌شود. «سرمه شفیعی‌زاده» کودک ۶ ساله‌ای است که مدت‌هاست حبیب‌نژاد به‌عنوان مربی با او درارتباط است، می‌گوید: «با بچه‌ها رفتار خوبی دارد و وقتی به مهدکودک می‌آید من و دوستانم بسیار خوشحال می‌شویم. هر جا که باشیم چه در مهدکودک چه در اردو، او با ما بازی می‌کند. من عاشق بازی‌ هستم. یکی از کارهایی که خیلی دوست دارم و او همیشه برای‌مان انجام می‌دهد این است که قصه می‌گوید و از ما می‌خواهد هر چیزی را که از آن قصه فهمیده‌ایم، نقاشی کنیم.»

بازی درمانی و کشف استعدادها

در کارگاه‌های کتابخوانی حبیب‌نژاد کودکانی در رده‌های سنی ۳ تا ۱۵ سال شرکت می‌کنند و یکی از اقدامات کاربردی در کارگاه‌های او بازی درمانی است. حبیب‌نژاد با انجام بازی‌های مختلف با کودکان متوجه علاقه و استعداد آنها می‌شود و از والدین‌شان می‌خواهد در زمینه همان استعداد روی کودک وقت و سرمایه بگذارند. در حال حاضر حبیب‌نژاد با ۸۰۰ کودک و خانواده‌های آنها از طریق مهدکودک‌ها و کتابخانه‌ها و فضای مجازی در ارتباط است. کلاس‌ها و کارگاه‌های او بیشتر در فضای باز و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود و جای ثابتی برای این کلاس‌ها در نظر گرفته نمی‌شود تا برای کودکان تازگی و تنوع داشته باشد.

کد خبر 640344 برچسب‌ها كروناويروس همشهری محله کودکان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس همشهری محله کودکان برای کودکان مادر و کودک حبیب نژاد کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۴۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه ایران از واردات مرغ اجداد بی نیاز شد گفت: احیا سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر در راستای موارد سازی و افزایش تولید در حال انجام است - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حالی که در گذشته بیش از 90 درصد مرغ اجداد جوجه‌یک‌روزه از کشور‌های دیگر تامین می‌شد سازمان اقتصادی کوثر که مجری نگهداری و تولید آرین در کشور است اعلام کرد که ایران با دانش متخصصان از واردات اجداد از کشور‌های غربی بی نیاز شد و در زمره هشت کشور دارنده این فناوری استراتژیک قرار گرفت.

فخاری رئیس این سازمان حتی اعلام کرده است که ظرفیت صادرات به کشور‌های دوست دیگر فراهم شده است. ضریب تبدیل در مرغ آرین از 2.2 به 1.7 کاهش یافته است که با توجه به ارزانی جوجه یک‌روزه آرین نسبت به جوجه نژاد راس و سلامت بیشتر این محصول پروتئینی رقابت نژاد ایرانی را با سویه‌های وارداتی وارد مرحله جدی‌تری کرده است.

مالزی خریدار مرغ آرین ایران شد

وی در تبیین اجمالی شیوه‌هایی که منجر به کاهش ضریب تبدیل در این نژاد شده است، بیان داشت: به‌گزینی ژنتیکی و تغییر روش‌های پرورش در بخش GGP، اجداد و مرغ مادر نقش مهمی در این تحول ایفا کرد.

در سال 1400 بیش از 90 درصد بازار جوجه‌یک‌روزه کشور متعلق به سویه راس، آربوراکرز و کاپ بوده که از طریق واردات مرغ اجداد از دو شرکت بزرگ اصلاح نژادی آویاژن و کاپ تامین شده است.

نژاد مرغ ایرانی آرین یا همان لاین ایرانی پس از سال‌ها دوباره احیاء شده است، فعالان دامپروری بهره وری نژاد مرغ آرین را پایین می‌دانند، اما منتخصصان کشور می‌گویند که کار اصلاح نژادی پایان نیافته و ادامه دارد.

 ناصر فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر به عنوان مجری مرغ لاین آرین در این ارتباط  اظهار داشت: واردات دستگاه جوجه‌کشی که نقش بزرگی در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ دارد تحریم شد و این دستگاه را دیگر به ایران نفروختند، این اتفاق باعث شد همکاران ما تصمیم بگیرند که این وابستگی را قطع کنند، لذا از دل تهدید و تحریم تلاش‌ها برای کسب خودکفایی شکل گرفت و با نوآوری و خلاقیت نه تنها دستگاه جوجه‌کشی مرغ بلکه دستگاه جوجه‌کشی بوقلمون را نیز تولید کردند و مایه خرسندی است که دستگاه ایرانی تولید شده راندمان تولید را بهبود بخشیده و در بخش خصوصی نیز مورد استقبال واقع شده است.

وی افزود: با تولید لاین مرغ آرین ضریب امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور بالا رفته است و به جرأت می‌گوییم امروز تمام مرغ اجداد مورد نیاز کشور در سازمان اقتصادی کوثر تامین می‌شود و در تامین این کالای راهبردی که تولید گوشت مرغ به آن بستگی دارد دیگر نیازی به واردات از کشورهای دیگر نداریم.

فخاری ادامه داد: در راستای  به جریان انداختن اموال و دارایی‌های متروکه، راکد و یا بلااستفاده به نفع تولید، مولدسازی سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر، در حال انجام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲/۵ ساله
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک بندرعباسی خارج شد
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • دومینوی آسیب‌ها با میکاپ دختربچه‌ها
  • دومینوی آسیب‌